Modules voor probleemoplossing in &quote;SW_INACTIVE&quote; staat voor IOS XR (2024)

    Inleiding

    Dit document beschrijft "SW_INACTIVE" in Cisco IOS® XR en hoe u problemen kunt oplossen.

    Voorwaarden

    Vereisten

    Er zijn geen specifieke vereisten van toepassing op dit document.

    Gebruikte componenten

    Dit document is niet beperkt tot specifieke hardwareversies.

    De informatie in dit document is gebaseerd op de apparaten in een specifieke laboratoriumomgeving. Alle apparaten die in dit document worden beschreven, hadden een opgeschoonde (standaard)configuratie. Als uw netwerk live is, moet u zorgen dat u de potentiële impact van elke opdracht begrijpt.

    Achtergrondinformatie

    De "SW_INACTIVE"-status in Linecards en Router Switch Processor/Router Processor (RSP/RPs) voor Cisco IOS XR-platforms, bijvoorbeeld, geeft de volgende uitvoer de fout weer.

    RP/0/RSP0/CPU0:XR#admin show platformLocation Card Type HW State SW State Config State----------------------------------------------------------------------------0/1 A9K-MOD400-TR OPERATIONAL OPERATIONAL NSHUT0/0 A9K-MOD400-TR OPERATIONAL SW_INACTIVE NSHUT >>>0/RSP0 A9K-RSP880-SE OPERATIONAL OPERATIONAL NSHUT0/RSP1 A9K-RSP880-SE OPERATIONAL OPERATIONAL NSHUT0/FT0 ASR-9010-FAN-V2 OPERATIONAL N/A NSHUT0/FT1 ASR-9010-FAN-V2 OPERATIONAL N/A NSHUT0/PT0 A9K-DC-PEM-V3 OPERATIONAL N/A NSHUT0/PT1 A9K-DC-PEM-V3 OPERATIONAL N/A NSHUT

    In Cisco IOS XR-platforms, 64-bits (ook bekend als eXR), wordt de volgende reeks toestanden gevormd door de Finite State Machine (FSM) voor het opstarten van een lijnkaart/RSP/RP.

    Deze FSM is geldig voor versies hoger dan 7.1.1 en andere NCS5500 versies.

    De staten zijn de volgende:

    • "SW_INACTIEF"
    • Afbeelding terugzetten
    • opstarten

    Modules voor probleemoplossing in &quote;SW_INACTIVE&quote; staat voor IOS XR (1)

    De status "SW_INACTIVE" (Inactief) betekent dat de software niet gereed is om op het apparaat te worden uitgevoerd. De knooppunt heeft niet voldoende informatie om met de volgende status door te gaan en vraagt informatie aan de actieve RSP/RP om de afbeelding te bakken.

    Met andere woorden, "SW_INACTIVE" is de toestand waarin het knooppunt (linecard/RSP/RP) synchroniseert met het actieve (primaire) knooppunt.

    Waarom moet de lijnkaart synchroniseren met het actieve knooppunt?

    • Elke knooppunt dat geen RSP/RP is, heeft niet de primaire mogelijkheden om ISO-afbeeldingen (Optical Disk Image) op te slaan, bestanden te grijpen, enzovoort.
    • Cisco IOS XR archiveert het gedistribueerde systeem met één hoofdknooppunt en clients.
    • In client-server analogie, is de RSP/RP de Server terwijl de andere knooppunten de Clients zijn.

    Informatie die is gedownload vanaf het primaire knooppunt (actieve routeprocessor)

    De volgende output toont enkele bestanden die de lijnkaart downloadt om de FSM te starten en op te starten naar IOS_XR_RUN staat.

    De belangrijkste bestanden zijn:

    • Gemeenschappelijk bestand
    • Mini .x64-bestand
    • opstarten
    • Grub.cfg
    • Grub.efi
    • Systeemafbeelding die naar het minibestand verwijst

    Wanneer een knooppunt wordt geplaatst

    • Perspectief van het RSP:
      • Wanneer een RSP in het chassis wordt geplaatst, worden PCIE-berichten in de stof uitgewisseld om te vragen of er andere RSP/RP in het chassis is ingevoegd. Indien de RSP/RP geen andere routeprocessor detecteert, neemt het de actieve rol over; als de recent ingevoegde routeprocessor een andere reeds ingevoegde routeprocessor detecteert, stuurt het alle benodigde informatie door om de stand-by knooppunt te worden. Het belangrijkste doel van elke routeprocessor is om de rol te spelen die nodig is om redundantie in het systeem te bereiken.
      • Zodra de routeprocessor met een rol is geïdentificeerd, initieert de procesbeheerder alle processen en voert de vermeldingen in sysDB uit voor andere processen om een hoofd-database-structuur te hebben.
    • Perspectief vanaf de Linecard:
      • Wanneer een lijnkaart wordt ingevoegd, verstuurt deze PCIE-berichten en vraagt wie de actieve is. Zodra het deze knoop identificeert, initialiseert het de gegevenssynchronisatie. Voor het opstarten vraagt de lijnkaart een IP via DHCP (voor interne communicatie) en haalt de opstartinformatie, als de ISO die in de lijnkaart is opgeslagen hetzelfde is als de actieve routeprocessor dan gaat het verder met de volgende FSM-staat: bakken.
      • Als de lijnkaart niet dezelfde ISO-informatie heeft, worden de ISO en andere bestanden verwijderd en worden deze naar de actieve routeprocessor gestuurd. Zodra het de bestanden heeft, gaat het verder met de FSM.

    Modules voor probleemoplossing in &quote;SW_INACTIVE&quote; staat voor IOS XR (2)

    Opmerking: Linecards en Standby Route Processors maken gebruik van hetzelfde proces dat ISO controleert en alle benodigde informatie om op te starten. Het Peripheral Component Interconnect Express (PCIE) protocol is ontwikkeld voor de verwerking van point-to-point verbindingen voor niet-core onderdelen. Een van de eerste FPGA die de communicatie kan starten en een regelpad voor de lijnkaarten kan instellen is IOFPGA en MIFPGA. Deze FPGA's zijn gericht op PCIE-communicatie.

    Om het genoemde clientservermodel te archiveren, moet Cisco IOS XR:

    • Een fysieke verbinding met het primaire knooppunt tot stand brengen
    • Een IP-adres en gatewayadres opgeven
    • Vertel het clientknooppunt welke informatie moet worden geleverd

    Als een module lange tijd in dezelfde staat blijft

    1. Als de lijnkaart deze bootlus laat zien, ga dan verder naar de sectie Informatie verzamelen.
    0/RSP1/ADMIN0:canbus_driver[3903]: %PLATFORM-CANB_SERVER-7-CBC_POST_RESET_NOTIFICATION : Node 0/1 CBC-0, reset reason CPU_RESET_POR (0x05000000)0/RSP0/ADMIN0:shelf_mgr[3945]: %INFRA-SHELF_MGR-6-HW_EVENT : Rcvd HW event HW_EVENT_POWERED_OFF, event_reason_str 'HW Event Powered OFF' for card 0/10/RSP0/ADMIN0:shelf_mgr[3945]: %INFRA-SHELF_MGR-6-HW_EVENT : Rcvd HW event HW_EVENT_POWERED_ON, event_reason_str 'HW Event Powered ON' for card 0/10/RSP0/ADMIN0:shelf_mgr[3945]: %INFRA-SHELF_MGR-6-HW_EVENT : Rcvd HW event HW_EVENT_OK, event_reason_str 'HW Event OK' for card 0/10/RSP0/ADMIN0:shelf_mgr[3945]: %INFRA-SHELF_MGR-6-CARD_HW_OPERATIONAL : Card: 0/1 hardware state going to Operational0/RSP1/ADMIN0:canbus_driver[3903]: %PLATFORM-CANB_SERVER-7-CBC_PRE_RESET_NOTIFICATION : Node 0/1 CBC-0, reset reason CPU_RESET_POR (0x05000000)0/RSP0/ADMIN0:shelf_mgr[3945]: %INFRA-SHELF_MGR-6-HW_EVENT : Rcvd HW event HW_EVENT_RESET, event_reason_str 'HW Event RESET' for card 0/1 0/RSP1/ADMIN0:canbus_driver[3903]: %PLATFORM-CANB_SERVER-7-CBC_POST_RESET_NOTIFICATION : Node 0/1 CBC-0, reset reason CPU_RESET_POR (0x05000000)0/RSP0/ADMIN0:shelf_mgr[3945]: %INFRA-SHELF_MGR-6-HW_EVENT : Rcvd HW event HW_EVENT_POWERED_OFF, event_reason_str 'HW Event Powered OFF' for card 0/10/RSP0/ADMIN0:shelf_mgr[3945]: %INFRA-SHELF_MGR-6-HW_EVENT : Rcvd HW event HW_EVENT_POWERED_ON, event_reason_str 'HW Event Powered ON' for card 0/1

    Modules voor probleemoplossing in &quote;SW_INACTIVE&quote; staat voor IOS XR (3)

    Opmerking: deze status betekent niet dat de lijnkaart een hardwarestoring heeft. Let op: "HW_EVENT_OK" betekent dat de linecard hardware werkt zoals verwacht, FPGA en alle PCIE tonen geen probleem.

    Modules voor probleemoplossing in &quote;SW_INACTIVE&quote; staat voor IOS XR (4)

    Waarschuwing: het onderbreken van het opstartproces genereert opstartproces om opnieuw op te starten en modules nemen de tijd om te voltooien. Let op de logbestanden die in de CLI worden weergegeven. Als de logboeken geen fout tonen, laat de linecard/de module met het proces verdergaan.

    Als de router een fout in het opstartproces detecteert, voert de router automatisch herstelacties uit.

    2. Als de lijnkaart deze logbestanden weergeeft, verwijdert u deze niet uit het chassis. De linecard is in het downloadproces en moet eindigen.

    0/0/ADMIN0: inst_agent[3930]: %INFRA-INSTAGENT-4-XR_PART_PREP_REQ : Received SDR/XR partition request. Looking for available matching partition. If not found, new one will be created after copying relevant image and RPMs0/0/ADMIN0: fpd_agent[3927]: %PKT_INFRA-FM-3-FAULT_MAJOR : ALARM_MAJOR :Golden FPGA is unprotected :DECLARE :0/0: FPD IPU-FPGolden FPGA is below minimum version, Perform force fpd upgrade for IPU-FPGA0/0/ADMIN0: fpd_agent[3927]: %PKT_INFRA-FM-3-FAULT_MAJOR : ALARM_MAJOR :Golden FPGA is unprotected :DECLARE :0/0: FPD IPU-FSGolden FPGA is below minimum version, Perform force fpd upgrade for IPU-FSBL0/0/ADMIN0: fpd_agent[3927]: %PKT_INFRA-FM-3-FAULT_MAJOR : ALARM_MAJOR :Golden FPGA is unprotected :DECLARE :0/0: FIPU-Linux Golden FPGA is below minimum version, Perform force fpd upgrade for IPU-Linux0/0/ADMIN0: inst_agent[3930]: %INFRA-INSTAGENT-4-XR_PART_PREP_IMG : SDR/XR image baking in progress

    Modules voor probleemoplossing in &quote;SW_INACTIVE&quote; staat voor IOS XR (5)

    Opmerking: Hierna wordt FPD geüpgraded en moet de lijnkaart zonder probleem opstarten. Als een probleem wordt geobserveerd, controleer dan de Action Items en Information om een case te openen met TAC-secties.

    3. Als er geen log van de onlangs ingevoegde linecard is, ga dan naar de sectie Informatie te verzamelen.

    Te verzamelen informatie

    Voor "SW_INACTIVE" focust u op de XR VM en Admin VM.

    Overweeg de volgende, wanneer het uitgeven van het bevel van het showplatform:

    • Als de vorige opdracht in XR VM wordt gegeven en u ziet "SW_INACTIVE", maar "OPERATIONEEL" met behulp van commando admin show platform, moet XR VM gezichtspunt worden geanalyseerd.

    In dit voorbeeld wordt de uitvoer voor beide platformopdrachten weergegeven:

    RP/0/RSP0/CPU0:XR# show platformNode Type State Config state--------------------------------------------------------------------------------0/RSP0 A9K-RSP5-SE SW_INACTIVE NSHUT0/RSP1/CPU0 A9K-RSP5-SE(Active) IOS XR RUN NSHUT0/FT0 ASR-9006-FAN-V2 OPERATIONAL NSHUT0/FT1 ASR-9006-FAN-V2 OPERATIONAL NSHUT0/0/CPU0 A9K-24X10GE-1G-SE IOS XR RUN NSHUT0/1/CPU0 A9K-24X10GE-1G-SE IOS XR RUN NSHUT0/2 A9K-20HG-FLEX-SE SW_INACTIVE NSHUT0/3 A9K-20HG-FLEX-SE SW_INACTIVE NSHUT0/PT0 A9K-DC-PEM-V2 OPERATIONAL NSHUTRP/0/RSP0/CPU0:XR# admin show platformLocation Card Type HW State SW State Config State ----------------------------------------------------------------------------0/0 A9K-24X10GE-1G-SE OPERATIONAL OPERATIONAL NSHUT 0/1 A9K-24X10GE-1G-SE OPERATIONAL OPERATIONAL NSHUT 0/2 A9K-20HG-FLEX-SE OPERATIONAL OPERATIONAL NSHUT 0/3 A9K-20HG-FLEX-SE OPERATIONAL OPERATIONAL NSHUT 0/RSP0 A9K-RSP5-SE OPERATIONAL OPERATIONAL NSHUT 0/RSP1 A9K-RSP5-SE OPERATIONAL OPERATIONAL NSHUT 0/FT0 ASR-9006-FAN-V2 OPERATIONAL N/A NSHUT 0/FT1 ASR-9006-FAN-V2 OPERATIONAL N/A NSHUT 0/PT0 A9K-DC-PEM-V2 OPERATIONAL N/A NSHUT 

    Modules voor probleemoplossing in &quote;SW_INACTIVE&quote; staat voor IOS XR (6)

    Opmerking: de getoonde uitvoer geeft informatie weer van een andere router dan de router die gebruikt wordt in de overige showopdrachten.

    • Als de opdrachtbeheerder het platform "SW_INACTIVE" weergeeft, maar "Operationeel" via de opdrachtregel toont het probleem vanuit het perspectief van Host OS en Calvados moet worden geanalyseerd.

    In dit voorbeeld wordt de uitvoer voor beide platformopdrachten weergegeven:

    RP/0/RSP0/CPU0:XR# show platformNode Type State Config state--------------------------------------------------------------------------------0/RSP0 A9K-RSP5-SE IOS XR RUN NSHUT0/RSP1/CPU0 A9K-RSP5-SE(Active) IOS XR RUN NSHUT0/FT0 ASR-9006-FAN-V2 OPERATIONAL NSHUT0/FT1 ASR-9006-FAN-V2 OPERATIONAL NSHUT0/0/CPU0 A9K-24X10GE-1G-SE IOS XR RUN NSHUT0/1/CPU0 A9K-24X10GE-1G-SE IOS XR RUN NSHUT0/2 A9K-20HG-FLEX-SE IOS XR RUN NSHUT0/3 A9K-20HG-FLEX-SE IOS XR RUN NSHUT0/PT0 A9K-DC-PEM-V2 OPERATIONAL NSHUTRP/0/RSP0/CPU0:XR# admin show platformLocation Card Type HW State SW State Config State ----------------------------------------------------------------------------0/0 A9K-24X10GE-1G-SE OPERATIONAL SW_INACTIVE NSHUT 0/1 A9K-24X10GE-1G-SE OPERATIONAL OPERATIONAL NSHUT 0/2 A9K-20HG-FLEX-SE OPERATIONAL OPERATIONAL NSHUT 0/3 A9K-20HG-FLEX-SE OPERATIONAL OPERATIONAL NSHUT 0/RSP0 A9K-RSP5-SE OPERATIONAL OPERATIONAL NSHUT 0/RSP1 A9K-RSP5-SE OPERATIONAL OPERATIONAL NSHUT 0/FT0 ASR-9006-FAN-V2 OPERATIONAL N/A NSHUT 0/FT1 ASR-9006-FAN-V2 OPERATIONAL N/A NSHUT 0/PT0 A9K-DC-PEM-V2 OPERATIONAL N/A NSHUT 

    Doorgaan met probleemoplossing

    Zodra een laarslus wordt geïdentificeerd of de lijnkaart niet naar Baken gaat, controleer:

    Zoals vermeld, moet de lijnkaart het bestand downloaden en opstarten. Hiervoor zijn er 2 opties:

    Eerste optie: verbinding maken met de console van de lijnkaart:

    Geef hiervoor de volgende opdrachten uit:

    RP/0/RP0/CPU0:XR#adminsysadmin-vm:0_RP0#run chvrf 0 bash -l[sysadmin-vm:0_RSP0:~]$ attachCon 0/X --> X is the linecard slot number

    Een voorbeeld toont hoe u verbinding kunt maken met lijnkaart 0/0/CPU0:

    RP/0/RP0/CPU0:XR#adminsysadmin-vm:0_RP0# run chvrf 0 bash -l[sysadmin-vm:0_RSP0:~]$ attachCon 0/0=================================================== Connecting to Line Card ====================================================Line Card: No 0Press  to disconnect Enabling 16550 on uart 0 baud rate 115200 host login: 

    Modules voor probleemoplossing in &quote;SW_INACTIVE&quote; staat voor IOS XR (7)

    Opmerking: Selecteer invoeren en invoegen van de host log in informatie, informatie gebruikt bij de levering van de router voor de eerste keer.

    Tweede optie: Controleer of PCIE zich aanmeldt bij de beheerder-VM:

    Probleem met administratie:

    sysadmin-vm:0_RSP0# run chvrf 0 bash -l[sysadmin-vm:0_RSP0:~]$ ls /misc/scratch/pcie/loggerd/

    Deze opdracht geeft de lijnkaarten weer die in het chassis zijn ingebracht.

    Voorbeeld van de opdracht in een chassis met slechts één lijnkaart ingevoegd:

    [sysadmin-vm:0_RSP0:~]$ ls /misc/scratch/pcie/loggerdLC0

    Zodra de "SW_INACTIVE"-lijnkaart is geïdentificeerd en in de uitvoer wordt weergegeven, gaat u verder met de afgifte van de volgende opdracht:

    [sysadmin-vm:0_RSP0:/]$ ls /misc/scratch/pcie/loggerd/LC0 

    Modules voor probleemoplossing in &quote;SW_INACTIVE&quote; staat voor IOS XR (8)

    Opmerking: wanneer de opdrachten worden uitgegeven, moet u er rekening mee houden dat er verschillende lijnkaarten worden weergegeven. In dat geval geeft u de opdracht met de interessekaart. Bijvoorbeeld LC0.

    De opdracht geeft de bestanden in de lijnkaart weer. Noteer een willekeurig bestand met psleuf.

    Modules voor probleemoplossing in &quote;SW_INACTIVE&quote; staat voor IOS XR (9)

    Waarschuwing: wanneer u de opdracht uitgeeft, overweeg dan dat gebruikers toegang tot de CLI kunnen verliezen. Selecteer Ctrl-W als de CLI vastloopt.

    Voorbeelduitgangen voor de sleuf in lijnkaart 0/0/CPU0:

    [sysadmin-vm:0_RSP0:~]$ ls /misc/scratch/pcie/loggerd/LC0[sysadmin-vm:0_RSP0:~]$ ls /misc/scratch/pcie/loggerd/LC0first last pslot_2_uart_0_w0[sysadmin-vm:0_RSP0:~]$ ls /misc/scratch/pcie/loggerd/LC0/pslot_2_uart_0_w0

    De volgende informatie wordt weergegeven na het selecteren van ENTER.

    =================================================== Connecting to Line Card ====================================================Line Card: No 0Press  to disconnect Enabling 16550 on uart 0 baud rate 115200 TriggerCpRmonInit ASR9K Init Starting ASR9k initialization ... Reading both MB and DB cookie Board Type:0x3d1013 Starlord LC setting i2c block 7 The base address of i2c_mux4to1 is at dc30e000 zl init starlord lc Initializing Zl clock to 322MHz Missing Parameter SERVER_URL ########################################################## System Bootstrap, Version 23.278 [ASR9K x86 ROMMON], Copyright (c) 1994-2020 by Cisco Systems, Inc. Compiled on Sat 03/14/2020 14:37:06.76 BOARD_TYPE : 0x3d1013 Rommon : 23.278 (Primary) IPU FPGA(PL) : 1.10.1 (Primary) IPU INIT(HW.FPD) : 1.10.1 IPU FSBL(BOOT.BIN) : 1.104.0 IPU LINUX(IMAGE.FPD) : 1.104.0 GAMORA FPGA : 0.36.1 CBC0 : Part 1=55.7, Part 2=55.7, Act Part=1 Product Number : ASR-9901-LC Slot Number : 2 ########################################################## Got EMT Mode as Disk Boot  

    Modules voor probleemoplossing in &quote;SW_INACTIVE&quote; staat voor IOS XR (10)

    Opmerking: in sommige gevallen geeft de PCIE met de lijnkaart in "SW_INACTIVE" de opstartlus weer. Ga verder met het vastleggen van de sessie en verzamel deze uitgangen voor verdere probleemoplossing.

    • Deze informatie moet worden verzameld:

    Geef de volgende opdrachten uit:

    RP/0/RP0/CPU0:PE2#adminsysadmin-vm:0_RP0# run chvrf 0 bash -l[sysadmin-vm:0_RSP0:~]$ls -lah /misc/disk1/tftpboot

    De volgende output is de output van dit bevel:

    sysadmin-vm:0_RSP0# run ls -lah /misc/disk1/tftpboottotal 3.2Gdrwxrwxrwx. 3 root root 4.0K Jan 31 02:14 .drwxrwxrwx. 12 root root 4.0K Jan 31 01:49 ..-rw-r--r--. 1 root root 119M Jan 31 01:46 asr9k-common-7.3.2-rw-r--r--. 1 root root 120M Dec 18 15:32 asr9k-common-7.5.2-rw-r--r--. 1 root root 1.4G Jan 31 01:36 asr9k-mini-x64-7.3.2-rw-r--r--. 1 root root 1.5G Dec 18 15:25 asr9k-mini-x64-7.5.2drwxr-xr-x. 3 root root 4.0K Mar 16 2022 boot-rwxr-xr-x. 1 root root 637 Jan 31 01:57 grub.cfg-rw-r--r--. 1 root root 906K Jan 31 01:48 grub.efilrwxrwxrwx. 1 root root 22 Jan 31 01:57 system_image.iso -> ./asr9k-mini-x64-7.3.2-rwxrwxrwx. 1 root root 1007 Jan 31 01:58 zapdisk.log

    Bedenk vanuit de output het volgende:

    • Als er geen bestand wordt weergegeven onder deze map, gaat u verder met de informatie om een case te openen met TAC-sectie.
    • Als bestanden worden gezien, betekent dit dat de bestanden beschadigd zijn of dat de router ze niet kan maken zoals verwacht. Ga verder met het gedeelte Actie-items.
    • Controleer de DHCP-configuratie in de lijnkaart/routeprocessor:

    Om de DHCP-configuratie te bekijken, geeft u de volgende opdrachten uit:

    RP/0/RP0/CPU0:XR#adminsysadmin-vm:0_RP0# run chvrf 0 bash -l[sysadmin-vm:0_RSP0:~]$cat /etc/dhcp/dhcpd.conf

    Het voorbeeld voor deze opdrachtoutput:

    RP/0/RP0/CPU0:XR#adminsysadmin-vm:0_RP0# run chvrf 0 bash -l[sysadmin-vm:0_RSP0:~]$cat /etc/dhcp/dhcpd.confddns-update-style none;default-lease-time 86400;max-lease-time 604800;authoritative;subnet 192.168.0.0 netmask 255.0.0.0 { pool { max-lease-time 600; range 192.168.0.128 192.168.0.191; allow unknown-clients; } filename "grub.efi"; next-server 192.168.0.1; option subnet-mask 255.0.0.0; option broadcast-address 192.168.0.255; option ip-forwarding off;}

    Als in het vorige scenario, controleer als dit bestand informatie weergeeft, ga dan naar Informatie om een case met TAC te openen.

    Als er geen uitvoer te zien is, gaat u verder naar het onderdeel Actie.

    Modules voor probleemoplossing in &quote;SW_INACTIVE&quote; staat voor IOS XR (11)

    Tip: in sommige gevallen en afhankelijk van het scenario fpd auto-upgrade moet u zowel Admin VM als XR VM configureren.

    Oplossing

    Actie-items

    Probleemmelding 1

    "Ik zie de bestanden in /misc/disk1/tftpboot en /etc/dhcp/dhcpd.conf displays informatie": Voeg de fpd auto-upgrade toe in de XR VM (voor meer informatie klik op: System Management Configuration Guide)

    Zodra dit is geconfigureerd, Online Insertion and Removal (OIR) de Linecard en controleer de logboeken die deze toont.

    Probleemmelding 2

    "Ik zie geen bestand in /misc/disk1/tftpboot but/etc/dhcp/dhcpd.conf displays informatie": Dit kan een probleem zijn met de Active Route Processor niet in staat om de bestanden te delen.

      • Controleer of dit de enige lijnkaart is die deze status aangeeft. Als u een andere lijnkaart invoegt en hetzelfde probleem ziet, dan deelt de actieve routeprocessor niet de juiste bestanden. Overweeg het opnieuw downloaden van de softwareversie in de routeprocessor. Als lijnkaarten niet doorgaan met de FSM zoals verwacht, kan de Active Route-processor een beschadigd bestand hebben.
      • Als een andere linecard wordt ingevoegd en laarzen zoals verwacht, geef deze opdracht in admin modus terwijl de betreffende module wordt ingevoegd:
    sysadmin-vm:0_RSP0# hw-module location  bootmedia network reload 

    In dit voorbeeld wordt de opdracht gegeven voor lijnkaart 0/0/CPU0:

    sysadmin-vm:0_RSP0# hw-module location 0/0 bootmedia network reload 

    Controleer de logbestanden met dezelfde stappen voor probleemoplossing. Als de logbestanden vergelijkbaar zijn, gaat u verder naar Informatie die vereist is om een case te openen met TAC-sectie:

    Probleemmelding 3

    "Ik zie geen bestanden in misc/disk1/tftpboot, noch informatie wordt weergegeven in /etc/dhcp/dhcpd.conf": Dit scenario moet verder worden gecontroleerd via TAC. Ga verder naar informatie die vereist is om een case te openen met TAC-sectie.

    Informatie die vereist is om een case met TAC te openen

    Modules voor probleemoplossing in &quote;SW_INACTIVE&quote; staat voor IOS XR (12)

    Tip: wanneer u een case opent, verzamelt u alle informatie en voegt deze toe aan de case (wanneer deze wordt geopend). Hierdoor wordt vertraging in het onderzoek voorkomen

    Te verzamelen stammen:

    In XR VM:

    logboekregistratie tonen

    Routeprocessor/Linecard-consolelogboeken; als het probleem wordt weergegeven in de stand-by routeprocessor, overweeg dan de consolekabel te verbinden met dit knooppunt en log de uitvoer in die wordt weergegeven.

    toon hw-module fpd locatie alles

    In XR VM:

    toon controllers switch statistieken locatie <routeprocessor/lijnkaart>

    toon controllers switch statistieken detaillocatie <actieve routeprocessor> <switch poort nr>

    alarmen tonen

    Te voegen bestanden:

    Bij Beheer VM:

    Toon tech-support OS

    Toon tech-support canbus

    Toon tech-support control-eEthernet

    Toon tech-support tracering

    Modules voor probleemoplossing in &quote;SW_INACTIVE&quote; staat voor IOS XR (13)

    Opmerking: Admin show techs: Om de admin show tech te kopiëren naar de standaard XR_PLANE, geef de volgende opdracht in admin mode: copy harddisk:/showtech/ harddisk:/showtech/ location 0/RSP/VM1. Als er problemen zijn met het kopiëren van het bestand, klikt u op deze link: Toon bestanden voor technische ondersteuning naar XR VM.

    Modules voor probleemoplossing in &quote;SW_INACTIVE&quote; staat voor IOS XR (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Clemencia Bogisich Ret

    Last Updated:

    Views: 6258

    Rating: 5 / 5 (60 voted)

    Reviews: 91% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Clemencia Bogisich Ret

    Birthday: 2001-07-17

    Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

    Phone: +5934435460663

    Job: Central Hospitality Director

    Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

    Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.